Студенти от Казахстан представиха страната си в Международната седмица на Американския университет

Обичаи, култури и традиционни гозби представиха студентите от Американския университет в  Благоевград по време на Международната седмица от 15-20 февруари, 2016 г. Младите хора от близо 40 държави имаха възможността да споделят най-интересното и най-типичното за своите страни, а благоевградската общност – да научи повече за техните традиции и културните особености. Седмицата започна в понеделник с презентация на всяка страна, а кулминацията бе кулинарният фестивал.

Едно от най-атрактивните представяния беше това на студентите от Република Казахстан, които за пореден път изненадаха присъстващите със забавна презентация на страната си, прекрасен танц, музикално изпълнение на домбра, красиви носии и вкусни традиционни гозби.

Събитието се организира от Фи Бета Делта към Американски университетпо по Програма за възпитаване на толерантност към различия и почетно общество. По време на Международната седмица младите хора разчупват стереотипите и доказват, че изконните човешки ценности и стремежи са еднакви навсякъде по света.

На снимката: Студенти от Американски университет в гр. Благоевград представят традиционни казахски ястия