Тенисистите на Казахстан показаха класа на 1/8-финала за купа „Дейвис“

На провелия се на 3, 4 и 5 март, 2016 г. в Белград 1/8-финал за купа „Дейвис“ тенисистите на Казахстан силно зарадваха своите фенове, като поведоха над Сърбия с 2:1 в мач от първия кръг. В съботния мач на двойки Андрей Голубьов и Александър Недовиесов показаха в пълна степен, че в купа „Дейвис“ предрешени двубои няма и не дадоха дори сет на световния №1 Новак Джокович и специалиста на двойки Ненад Зимонич с 6:3, 7:6(3), 7:5. Сред фенове в белградската зала "Пионир" в подкрепа на тенисистите на Казахстан бяха посланикът на Република Казахстан в Република България Н.Пр. Темиртай Избастин, почетният консул на Република Казахстан в Благоевград Митко Солаков и казахстански студенти от Американския университет в Благоевград.

Трудната победата на Новак Джокович срещу Михаил Кукушкин изравни резултата между Сърбия и Казахстан на 2:2. Новак Джокович спечели с 6:7 (6), 7:6 (3), 4:6, 6:3, 6:2 след близо 5 часа драматична игра. Джокович определи този мач като вероятно най-трудния в кариерата си.

Втората ракета на Сърбия Виктор Троицки донесе победата над Казахстан в 1/8-финала от Световната група за купа "Дейвис" в неделя. Троицки се наложи с 6-2, 6-3, 6-4 над Александър Недовиесов, като постигна пет пробива.

На 5 март 2016 г. бе подписан меморандум за сътрудничество между Федерациите по тенис на Република Казахстан и Сърбия.

На снимката: Тенисистите на Казахстан имаха силна подкрепа от своите сънародници

новина тип: